Beauty by KY Прекрасно архитектурно бижу се възроди след рестраврация в центъра

...
Beauty by KY
Прекрасно архитектурно бижу се възроди след рестраврация в центъра
Коментари Харесай

Прекрасно архитектурно бижу се възроди в центъра на Варна

 Beauty by KY Прекрасно архитектурно " украшение "  се възроди след рестраврация в центъра на Варна, научи Varna24.bg . Къщата е част от " огърлицата " на старите монументи на културата по бул. " Княз Борис ". Ето какво разяснява кметът на Варна Иван Портних в обществената мрежа във връзка реставрацията:

" Една от неповторимите къщи в центъра на Варна, строена през 1912 година - на бул. " Княз Борис " № 30, към този момент е изцяло актуализирана и притегля погледите на минувачите с прелестната си фасада! Поздравления за притежателите! Радвам се, че със взаимни старания хубостта на Стара Варна последователно се връща по улиците на града.

Още през 2014 година Община Варна издаде инструкции за подсилване на постройката, издирени бяха и 20 лични  Beauty by KY ци на парцела. Година по-късно бе издадена заповед за реституция, в която се изискваше правене на план за основната фасада и покрива на постройката, възобновяване на достоверния образ на партера и конфигурацията на покрива към улицата. Проектът е утвърден от Национален институт за недвижимо културно завещание и Министерството на културата. Продължаваме работа! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР